Skip to main content
Kisah KejayaanHeights

Setia i-Home: Pemaju Memperkenalkan Kediaman Pintar

By Julai 28, 2023Ogos 11th, 2023No Comments
Manfaat Kaedah ‘Prefabrication’ Dalam Pembinaan 02

SP Setia Bhd baru-baru ini melancarkan inisiatif baharunya, Setia i-Home, untuk menggabungkan ciri-ciri mampan dalam pembangunan kediaman mereka.

Menurut pemaju, langkah ini adalah usaha untuk memenuhi komitmen mereka terhadap tanggungjawab alam sekitar, sosial dan tadbir urus (ESG) dan mencapai Sifar Bersih menjelang 2050.

Pengumuman ini adalah satu langkah ke arah agenda hijau jangka panjang negara kita, kerana ia mengiktiraf peranan penting pemaju dalam mengurangkan kesan alam sekitar.

Setia i-Home menawarkan sistem rumah pintar yang canggih. Dengan kemudahan aplikasi mudah alih, pemilik rumah boleh mengawal berbilang suis dan palam kuasa dengan mudah untuk memaksimumkan kecekapan tenaga.

“Memandangkan kehidupan lestari menjadi lebih kritikal, kita mesti menerima teknologi baharu yang membantu kita meminimumkan kesan alam sekitar kita. “Setia i-Home adalah respons kami terhadap keperluan mendesak ini. Ia juga sebahagian daripada komitmen kami untuk menjadi peneraju dalam mewujudkan komuniti yang mampan dan memperkayakan gaya hidup,” kata pengerusi jawatankuasa kecemerlangan teknikal dan naib presiden eksekutif Datuk Tan Hon Lim.

Penduduk juga boleh memasang panel solar dengan mudah untuk mengurangkan pergantungan mereka pada tenaga grid dan meminimumkan jejak karbon mereka.

Tambahan pula, SP Setia telah menyepadukan suis hijau yang membolehkan penduduk mematikan semua peralatan dengan mudah dengan satu sentuhan sebelum meninggalkan rumah, menjimatkan tenaga dan mengurangkan penggunaan. Tambahan pula, hartanah tersebut juga dilengkapi dengan port pengecasan kenderaan elektronik (EV), dan penduduk boleh memasang penyambung pengecasan EV mereka sendiri.

ace

This will close in 20 seconds