Skip to main content
Tampilan KhasHeightsBerita

Anugerah Fellowship: CIDB Mengiktiraf 20 Tokoh dalam Industri Pembinaan

By November 24, 2023No Comments
Anugerah Fellowship: CIDB Mengiktiraf 20 Tokoh dalam Industri Pembinaan

Lembaga Pembangunan Industri Pembinaan (CIDB) Malaysia telah meraikan pencapaian 20 tokoh terkemuka dalam sektor pembinaan dengan Anugerah Fellowship CIDB 2023 pada Nov 16. Menteri Kerja Raya Datuk Seri Alexander Nanta Linggi, yang menyampaikan anugerah, menekankan kepentingan menghormati contoh teladan yang telah secara konsisten menyumbang kepada pembangunan sektor ini.

Upacara Anugerah Fellowship CIDB, yang diadakan di Pusat Pameran dan Perdagangan Antarabangsa Malaysia (MITEC), berfungsi sebagai platform untuk mengiktiraf perintis industry yang memperjuangkan kecemerlangan pembinaan melalui pelbagai laluan. Linggi menekankan bahawa anugerah ini tidak hanya meraikan kerjaya cemerlang mereka tetapi juga memberi penghormatan kepada pengalaman mereka yang berdekad-dekad.

Mereka yang dipilih menerima anugerah itu mempunyai pengalaman luas dalam pelbagai bidang dalam industri termasuk kontraktor, pemaju, profesional pembinaan, ahli akademik, pengilang dan agensi kerajaan.

Anugerah Fellowship: CIDB Mengiktiraf 20 Tokoh dalam Industri Pembinaan

Pengerusi CIDB Malaysia Yusuf Abd Wahab dan ketua eksekutifnya Datuk Mohd Zaid Zakaria turut hadir pada majlis itu.

Anugerah Fellowship CIDB 2023 menandakan edisi ketiga program ini. Edisi sebelumnya menghormati 65 pemimpin industri pada tahun 2015 sempena ulang tahun ke-20 dan mengiktiraf 46 tokoh pada tahun 2018.

ace

This will close in 20 seconds