Skip to main content
Kisah KejayaanHeights

Menginovasi Kemampanan dalam Pembinaan – Pencapaian dan Komitmen untuk Masa Depan yang Lebih Hijau

By April 5, 2024April 16th, 2024No Comments
Legasi Seng Liy: Merintis Penyelesaian Mampan dalam Pembinaan - Skywalk Langkawi (Decking)

Sepanjang dua dekad yang lalu, Seng Liy telah mengukir laluan terbilang dalam bidang pembinaan, ditandai dengan pencapaian penting dan projek pecah tanah. Memulakan perjalanannya pada tahun 2003 dengan penubuhan Seng Liy Plastic Industry (M) Sdn Bhd, syarikat itu muncul dengan pantas sebagai perintis dalam kitar semula plastik, menetapkan peringkat untuk legasi kelestarian.

Pada 2013, Seng Liy Engineering (M) Sdn Bhd telah diasaskan, menandakan era baharu inovasi dalam pembekalan bahan binaan PVC. Tahun-tahun berikutnya menyaksikan pengembangan yang luar biasa, dengan syarikat mempelbagaikan portfolionya untuk memasukkan peralatan pembinaan dan memperkenalkan NOWA pada 2018, bukti komitmennya terhadap penyelesaian hijau.

Sumbangan syarikat kepada projek terkenal seperti Skywalk Langkawi dan Kwasaland menggariskan komitmennya terhadap kecemerlangan dan kemampanan. Pada 2023, Seng Liy telah memulakan Kempen Penghijauan, memupuk kerjasama dan pertukaran pengetahuan mengenai bahan binaan hijau, mengukuhkan dedikasinya untuk membentuk masa depan yang lebih hijau untuk generasi akan datang.

Legasi Seng Liy: Merintis Penyelesaian Mampan dalam Pembinaan - 1
Legasi Seng Liy: Merintis Penyelesaian Mampan dalam Pembinaan

Pencapaian

2003 – Seng Liy Plastic Industry (M) Sdn Bhd ditubuhkan sebagai kemudahan kitar semula plastik.

2013 – Seng Liy Engineering (M) Sdn Bhd ditubuhkan untuk membekalkan bahan binaan PVC yang dihasilkan oleh pelanggannya.

2015 – Seng Liy Engineering (M) Sdn Bhd telah mengembangkan perniagaannya ke dalam peralatan pembinaan.

2018 – Memperkenalkan jenama dalaman pertamanya, NOWA, menawarkan pelbagai penyelesaian hijau yang inovatif.

2019 – NOWA mengembangkan rangkaian produknya kepada bahan binaan am untuk menyediakan penyelesaian sehenti.

– Melancarkan satu lagi jenama dalaman, GAEA, yang menyediakan pelbagai jenis produk Komposit Polimer Kayu sebagai alternatif kepada produk kayu. Produk ini 100% boleh dikitar semula.

2023 – Sediakan barisan pengeluaran manik sudut untuk membekalkan NOW PVC Corner Bead.

Melancarkan Kempen Greenovation untuk menjadi forum untuk berkongsi dan bertukar-tukar pengetahuan mengenai bahan binaan hijau dan inisiatif kerajaan, menggalakkan industri mengamalkan amalan yang lebih mampan dan menyumbang kepada masa depan yang lebih hijau.

Dalam bahagian berikut dalam siri ini, kami akan menyelidiki secara mendalam inovasi dan produk yang muncul dalam pengeluaran Seng Liy yang menyumbang kepada pembinaan hijau.

Artikel 1: Legasi Seng Liy: Merintis Penyelesaian Mampan dalam Pembinaan

Artikel 3: Inovasi dan Inisiatif Mampan Seng Liy Engineering dalam Pembinaan

mceia 1

This will close in 20 seconds