Skip to main content
HeightsTampilan Khas

Mencapai Kecekapan Melalui Penghantaran Digital

By Julai 28, 2023Ogos 8th, 2023No Comments

Industri pembinaan tidak asing lagi dengan perubahan, tetapi antara trend teknologi terbesar yang perlu diperhatikan dengan teliti adalah peralihan kepada penghantaran digital. Dengan unjuran pertumbuhan pasaran BIM global mencecah AS$10.7 bilion menjelang 2026, transformasi ini bukan sahaja berlaku malah kian mendapat momentum.

Aliran menaik ini mewakili kadar pertumbuhan tahunan kompaun 12.5%, dengan Amerika Utara dijangka menerajui trend dengan menyumbang lebih 30% daripada pasaran BIM global.

Memandangkan kemajuan teknologi, tidak hairanlah bahawa industri pembinaan mengikutinya dengan peralihan kepada penghantaran digital. Dengan menggunakan kembar digital (digital twins) yang sangat tepat, keputusan dipacu data boleh dibuat merentasi setiap langkah kitaran hayat Reka Bentuk-Bina-Urus (Design-Build-Manage).

Daripada skop awal kepada pengurusan aset yang berterusan, penghantaran digital menambah nilai kepada setiap langkah.

Teknologi ini menghalang pertembungan daripada menjadi isu, yang mengurangkan kerja semula, pembaziran bahan dan kos keseluruhan.

Syarikat pembinaan mesti menyesuaikan diri dengan masa semasa dan memastikan mereka memanfaatkan sepenuhnya penyelesaian penghantaran digital.

Dengan kadar pertumbuhan yang diunjurkan akan terus meningkat dalam tempoh lima tahun akan datang, kini adalah masa untuk memastikan operasi anda dikemas kini dengan semua kemajuan teknologi terkini untuk terus mendahului persaingan.

Registration is now open

International Construction Week (ICW) 2023
Date: 15-17 November 2023
Venue: MITEC, Kuala Lumpur

This will close in 0 seconds